onsdag 14 mars 2012

Då kan vi checka av en till del av sjukan...

...på vår lista. För idag hr vi varit på Barnmottagningen. Synnerligen högljutt och rörigt där, men ack så trevlig personal. Jag gillar barnläkare. Som pjataj bejbisspjåk med bejbisen, och dummar sig för att hålla karta på bra humör. Vi lär ju måsta hänga där nån gång till, så det lär ju bli en av favoriterna på lassa.

Annars, om vi pratar mottagningar på lassa, så är Hand- och Plastiken min favorit so far. Där känner man sig som hemma. Vet var alla papperskorgar är, hur rummen ser ut och hur man ska bete sig i allmänhet. Infektionsmottagningen är också ett ställe där mycket tid har spenderats, back in the days. Det är ingen trevlig del. Där är undersökningsrummen utrustade med en brits och en dator. Typ. Inte sådär sjukhusigt som man kan vänta sig, med plåster och grejjer i nån trådback. Men jag antar att det beror på infektionsrisker. Dessutom har dom en reception/väntrum som tycks ha kommit dit för att "ja just det, folk kanske måste sitta nånstans".

Dagoperation. Det kan man ju fundera på om det är en mottagning eller en läggas-in-avdelning. För man får ju kläder, säng, droppnålar och ett eget skåp. Fast man bara ska rullas in på operation, skäras i, vakna upp, bli itvingad fika, spy upp det och sen gå hem. Allt på några timmar. Man kan ju fundera. Ligger man och väntar där på att bli slussad vidare till arbetsbordet känns det lite som ett barnhem. Kan jag tänka mig. Alla ligger nerbäddade i sängar, tätt intill varandra i rader, och man är liksom en i mängden. Mycket kärlek där...

Sen om man väl är tvingad att ligga på sjukhus rekommenderas icke IVA. Det är som Cityakuten. Alla kutar runt som höns, och ingen lyssnar när allt man vill göra är att kissa och dra ut hårnålar/hästsvansen baki skallen som dom spännbandat fast i skumgummihatten, så man får hjärnblödningar bara av det. Då kanske NIVA är lite bättre. För den som ligger där. Dom ligger ju typ i koma och märker ingenting. Dock är det inte jättetrevligt att hälsa på någon som ligger där. Ingen ser så kraschad ut som en som ligger på NIVA. Nej.

Själv har jag ju spenderat lite tid på Kirurgen också. Där är det trevligt. Man sköter sig själv, går och äter, fikar och rullar runt själv som man vill. Lite B&B över det. Det enda som kan dra ner betyget lite är det där med att man oftast delar sal med andra. Och har man då en gammal senil tant, som ser snoriga flickor i fönstret som MÅSTE SNYTA SIG och som måste ha perfekta flätor i håret, kan det bli lite lustigt.
Infektionsavdelningen då. Där är det major karantän all the way. Där kan man få dela rum med en misstänkt svininfluensatant, och sen få ha munskydd resten av livet. Annars kan man få ha eget rum, med tv och toa och sånt. Men då sitter man där själv. Hela tiden. Lagom underhållande. Sen när man är pigg nog att röra sig finns det ingenstans att gå. Inget dagrum, ingen matsal, ingenting. Så då sitter man i sitt karantänrum. Lagom underhållande.

Den bästa avdelningen på sjukan är dock Neurorehab. Ligger man där har man familj fast man inte har familj, vad jag förstått. Alla ligger ju där så länge så alla känner alla tillslut. Och där finns det Wii, tv, böcker, spel, värsta dagrummet och en fantastisk matsal. Ellet matsal är väl att överdriva. Men ni vet, där man snor kaffe som anhörig. Fast man inte får. Och man blir liksom bundis med alla som jobbar där. Rätt najs. Neurorehab får fyra av fem toasts kan man säga.

Sen har vi ju BB också, men det är ju liksom inte så speciellt. Där lullar man bara runt och försöker gå normalt, och inte se helt miffo ut. Efter att ha skitit ut en soffgrupp. Som Babben skulle ha sagt.

Så det så.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Haha jag har haft praktik på niva i 4v till förra veckan. Koma kanske inte va det man ville de skulle ligga i men ibland undrade man om de skulle glida in i det när man ökade upp alkoholen som de har i dropp. Hehe ja neurorehab är fan som ett till hem ibland. Pappa kände alla där typ. Haha jag va där rätt så många gånger och ibland så hejade folk som de kände en :)

Evelina sa...

Jamen, eller hur? Folk hejar fortfarande på oss i korridorerna liksom. Tragiskt att ha sjukhus som andra hem om man inte jobbar där. Men jaja...

Hanna sa...

hahaha, du är fantastisk!
Hur gick det på barn? va har hon för sjuka, lillflickan?

Evelina sa...

Nja, dom kom inte fram till någon sjuka. Inte just då iaf, men blodprover togs för att helt utesluta celiaki och fel på sköldkörteln. Sen ska vi skicka in bajjaprover också, så det inte är så skumma bakterier i tarmen på na. Men det bästa var laxermedlet vi fick. Nu ska hon nog få bajsa ordentligt. Det är ju det som varit problemet, egentligen. Inget bajs - ingen aptit - inte växa. Dessutom ska vi vrålmata henne typ hela tiden, med lite mat åt gången, så kanske det blir snällare för hennes mage... Typ så var det.