torsdag 2 augusti 2012

Tyvärr har jag märkt...

...att det icket går att uppfostra mitt barn. Särskilt inte när det kommer till bordsskicket. Numera tar den lille terroristen två-tre tuggor, som faktiskt glider ner i magsäcken. Därefter spottas all mat ut. Och det hade väl varit överkomligt om det handlade om ett buuläää-spottut. Som liksom landar lagom vackert i haklappen. Men nej, här snackar vi sprutspott. Alltså så intensivt sprajjande att självaste barnet blir rödblå i ansiktet. Och den som håller i skeden (för om hon får äta själv blir allt så kladdigt...?) är prickig av matrester. Och försöker man prata allvar med henne och säga fy, hånflinar den rackaren. Nu har jag gått över till ignoreringstekniken. Vi får se hur det utvecklar sig.

Sen har vi tandborstningen. Det vette gudarna hur det ska bli accepterat. Hon är så smart. Vill man inte borsta tänderna, knip ihop. Och nu har vi ett barn som jag tror har utvecklat väldigt bra knipmuskler i ansiktet. Eftersom hon matvägrat sen dag ett, typ. Ingen tandborste här inte. Så nu får hon mest vifta runt med den i förhoppnigen att den ska slinka in i gapet. Och tandkräm smakar vidrigt, tydligen.

Sen skulle hon cyklas med härom nyss också. Alltid ska det då vara krångel med det där. Först den mest avancerade fästanordnignen (som iofs inte är så avancerad, men har man aldrig sett fästet förr känns det avancerat), sen sitter självaste sitsen preciiiiis bakom cykelsadeln. Cykeln är väl för stor för fästanordningen, eller nåt. Skitsamma, den sitter fast. Att hon sedan har asset på cyklören fem millimeter från ansiktet får hon leva med. Och bältet i den där sitsten, där måste man vara He-man för att ha en chans. Jag klarade det inte. Men största problemet är ändå hjälmen. Som ska vara i minsta storleken. En såndär som man skuvar ihop i nacken för att få den minsta möjliga. Ja, bra, men självaste ytterhöljehjälmen är fortfarande onaturligt stor i förhållande till ungen. Så den åker i ansiktet påna ändå, eller om man spänner den det hårdaste struphuvudet klarar av så sitter den där den ska. Men då tar bakpartiet i hjälmen i ryggstödet på cykelsitsen, så hon får sitta med hakan mot bröstkorgen istället. Var köper man cykelhjälm til pygmébarn?

Arma värld, alltså.

Inga kommentarer: