torsdag 1 november 2012

Jag har gjort det igen...

... och spelat äldre än vad jag egentligen är. På mataffärn i Vindeln. Vid lamphyllan. Vanliga glödlampor skulle jag ha. Som ju sägs ska sluta säljas. Då var jag tvungen att leka pensionär och köpa ett otal fler lampor än vad jag behövde. Hamstra, kan man kalla det. "Åhå! Här finns dom! Jag tar femtioelva paket!" tänkte jag överlyckligt. Lika bra att bunkra så man har, liksom. Det känns gammalt. Och dom där nya lamporna, dom ska man vara miljonär för att köpa. En endaste lampa för typ 40 spänn. Nej, tack. Två för 19 kronor. Vart är världen på väg? Kan vi inte fortsätta leva enligt principen "Vi skiter i miljön"? Jag kommer ändå dö innan världen går under av förgiftning. Nu vill Umeva också att vi på landbygden ska börja med bruna papperspåsarna för matvafall. Så mycket extraarbete, alltså.

Jag vet helt ärligt inte om jag bryr mig så himla mycket. Om miljön. Vad gör jag för att tänka på miljön? Jag kör bil varje dag. Jag köper glödlampor. Jag har plastpåsar. Jag köper engångsblöjor. Jag tror inte jag tänker så mycket på mina skräphögar. Okej, jag har en kompost. Bara för att jag måste lägga löven och ogräset nånstans. Men jag tror inte komposten funkar. Den är lika full hela tiden. Jag sorterar kartonger, tidningar och glas. Och jag pantar. Det är typ det. Inte tänker jag på vilken mat jag köper heller direkt. Vilka hönor som lägger lyckligast ägg och vilka köttgrejjer som kommer från lokalast produktion. Jag köper billigt. Jag måste vara en ovärdig människa.

Jag borde även lära mig att säga "vi" om oss. "Vi" verkar inte bry oss mycket. Så tar jag med mig familjen i fallet. Så att säga. Äsch.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka hönor lägger lyckligast ägg? /Mikael

Evelina sa...

Tydligen är det skillnad på höna och höna. Vissa ägg blir olyckliga. Sägs det.