söndag 18 september 2011

Mammaledig som man är...

... läser jag bloggar om dagarna. Helt slaviskt. Av naturliga skäl (?) har jag fastnat för många s.k. mammabloggar. Alltså typ sånna som fått barn cirka nu, som en själv. Och många verkar ha det knivigt såhär i början. Vissa har så mycket mjölk att det blir jobbigt att amma, vissa får knappt sova på nätter och barna ska ha mat varannan timme eller har kolik.

Det är då jag blir helt fantastiskt nöjd att vi inte har några som helst problem med lill-knärtan våran. Särskilt det där på nätterna. Hon lägger sig vid 20 och sover till 4-5 på morgonen. Så äter hon, sen sover hon till 8-snåret igen. Softish. Vissa kvällar/nätter äter hon lite senare, typ vid 22-23, och sover till 7-8. Aldrig har hon ont i magen fast hon flaskmatas (*ta i trä*).
Hon är väldigt tidig med blicken och kan sedan nån vecka eller två hålla sitt eget huvud stadigt. Iaf så pass att hon kan sitta med oss vid matbordet när vi äter. För ve och fasa för att ligga själv i sängen eller på golvet. Knärtis vill vara med heeeela tiden. Igår märkte vi dock att tigerprogrammet på National Geographic funkar bra som barnvakt i en kvart. "Loooova att inte ha teven som barnvakt" var det nån som sa innan hon var född. "Nä då" sa jag.

Men teven är najs när man verkligen måste kissa.

Inga kommentarer: